Kurz eura stagnuje na úrovni 1,1376 USD/EUR

23.02.2015 Celý región

Frankfurt nad Mohanom 23. februára (TASR) - Kurz spoločnej európskej meny na začiatku nového týždňa stagnuje. Devízový trh naďalej reaguje uvoľnene na predbežný kompromis v spore medzi gréckou vládou a veriteľmi ohľadom predĺženia záchranného programu. Informovala o tom agentúra DPA.

Euro sa dnes ráno predávalo po 1,1376 USD, teda približne pri rovnakom kurze ako na konci minulého týždňa. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v piatok (20. 2.) napoludnie referenčný kurz na 1,1298 USD/EUR.

Euroskupina sa v piatok predbežne dohodla s Gréckom, ktoré má dnes predložiť dôveryhodný zoznam reformných krokov. "Ďalší scenár predĺženia pomoci pre Grécko síce obsahuje potenciálne sporné body, ale nikto na devízovom trhu v súčasnosti nemôže počítať s neúspechom rokovaní," komentovali situáciu experti Commerzbank.

Na začiatku nového týždňa sa očakáva len málo makroekonomických údajov. Index podnikateľskej dôvery inštitútu Ifo ukáže vývoj nálady v najväčšej európskej ekonomike. Experti očakávajú ďalšie zlepšenie.
 

Vyberte región